* Rakkaudesta käsillä tekemiseen *


tiistai 26. maaliskuuta 2013

Lentoharjoituksia

Äiti, äiti, katso minä osaan. Huuto kuului metsän siimeksestä, ja kohta kantautui samainen huuto toisen toimesta. Olkaa varovaisia, kuului kolmas huuto. Katsokaa eteenpäin, eteenpäin, lentosuuntaan, katsokaa eteenpäin.

Mutta varoitus tuli liian myöhään, tai kaikui kuuroille korville innostuksen tiimellyksessä. Lentoharjoituksia oli tehty jo päiviä, ja nyt pienet siivet kantoivat jo pieniä matkoja. Mutta koska taitoa oli vähemmän kuin innostusta, niin huonostihan siinä kävi. . . Varsinkin kuin lentoharjoittelijoita oli kaksi.

Mukkelis, makkelis, ympäri ja yhteen! Pyörähdys sinne ja tänne, kieppaus ja mäiskis. Siinä menivät pienet siivet sekaisin, juuri kasvaneet pyrstöhöyhenet irti ja kuhmu sinne ja tänne. Päähän sattui ja silmissä vilisi tähdet. Aih!

Voi teitä, pöllömamma siveli sekaiset sulat järjestykseen. Lohdutti, että irronneet pyrstösulat kasvavat vielä takaisin. Paijasi, silitti ja lohdutti. Voi teitä pikkusia. Mammapöllö levitti siipensä ja kumpainenkin kolhuja saanut painautui toinen toiseen ja toinen toiseen kainaloon. Harjoitukset jatkuvat, mutta vasta huomenna. Mutta hienosti te lensitte, tosi hienosti. Mutta ensi kertaa katsokaa eteenpäin, lentosuuntaan.
2 kommenttia: