* Rakkaudesta käsillä tekemiseen *


keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kukkaketo

Kukkaketo, Art Clay silver

Tuunasin, tuunasin, ihmettelin ja tuunasin - koru.

Minulla jää välillä pieniä paloja hopeasavea, joista teen kukan, lehden tms ja jätän kuivumaan. Nyt kuivia paloja oli kertynyt niin paljon, että tein niistä rii...
puksen. Kokeilin yhden kiven polttoa samalla, eli miten se kestää polton. Pohjan tein uudesta hopeasavesta pohjan, sen päälle asetin kiven jonkan ympärille pursotin ruiskusavella "suojuksen". Sen päälle laitoin vanhat kuivuneet hopeasavipalaset jotka liitin reunaan ruiskusavella. Tämäkin työ sai kuivua muutaman päivän, kun en ehtinyt sitä aikaisemmin polttamaan.

Kun työ meni uuniin, niin hajusta jo arvasin, että kivelle käy huonosti, sen verran haisevaa poltto oli. Ja niinhän siinä kävi, että kivi oli väritön, samea ja hapero. Joten sitten piti keksiä, että miten se tuunataan. Kivi oli jokin värjätty kapussi.

Loppujen lopuksi tiputtelin siihen muutamia eri alcohol ink-värejä, ja niiden päälle pari tippaa ainetta joka "sekoittaa" noita värejä kivasti. Annoin kuivua, laitoin vähän kynsilakkaa, annoin kuivua ja laiton toista kynsilakkaa. Kuivattelin taas ja päällystin Magic glossilla UV-valossa.

Toiseen reunaan liimasin sterlinghopeisen helmihatun päälle helmiäiskukan ja hopearinkulan. Siihen kun olin porannut reiän, koska ajattelin riipustaa siihen jonkun jutun. Mutta siihen ei mielestäni sopinutkaan mikään roikkuva, niin reikä piti piilottaa jotenkin.

EI ihan tavanomainen hopeasavityö, mutkia tuli matkaan yksi toisensa jälkeen. . .

Eli tuli tuunattua vähän sitä ja tätä, mutta yllättävän hyvin nuo värit pelastivat samean kiven. Hauskaa oli, vaikka odotteluvaiheita ja kuivatuksia oli liikaa näin kärsimättömälle tekijälle. ..

Värikäs kukkaketo.
 

 

1 kommentti:

  1. Hauska riipus ja kiva kertomus työvaiheista! :D Ainakin on uniikki tämä taideteos :)

    VastaaPoista