* Rakkaudesta käsillä tekemiseen *


sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Mistä on tämä koru syntynytAi niin, tästä korusta oli Puodissa kyselty.


Kysehän oli lahjakorusta, jonka saajalla on oma varma makunsa. Jännitin jopa sen tekemistä. . . =o) Mutta saaja oli oikein tykästynyt koruunsa.


Korussa on sterlinghopeaosat, hopeoitu vaijeri ja kristallilasihelmet.


Koru on tehty kaksinkertaiseksi ja niin että helmet ovat yksitellen siellä täällä vaijerissa. Kiristyshelminä on käytetty sterlinghopeisia pitkulaisia helmiä. Ne on puristettu grimppipihdeillä, eli pihdeillä jolla saadaan kiristyshelmi pysymään pyöreinä.


Normaalistihan minä puristan hopeoidun kiinnityshelmen ronskisti littanaksi lattapihdeillä. Pysyvyys on minusta silloin paras mahdollinen. Joskus voin laittaa kiinnityshelmen päälle koristehelmen, mutta en aina. Nämä korut on tehty käsityönä, ja niissä saa mielestäni näkyä käden jälki. Eikä sitä suomalaista käsityötä enää niin kauheasti missään näy. . .


Hopeoidussa kiinnityshelmestä tulee jossain vaiheessa kuparinväri läpi, ja jos käyttää grimppipihtejä, niin se tulee mielestäni jopa aikaisemmin läpi.


Hopeiset kiinnityshelmet rutistelen joka lattapihdeillä littaniksi tai grimppipihdeillä pyöreiksi vähän maun ja mielialan mukaan. Mielestäni kuitekin pysyvyys littanana on parempi kuin pyöreänä kiinnitettynä. Tähän toki vaikuttaa myös kiinnityshelmen koko ja vaijerin paksuun.


Jokaisella tekijällä on vähän omat tyylinsä ja mieltymyksensä. Minulla ainakin mieltymykset jopa tekemisen, mutta varsinkin materiaalin ja värien suhteen vaihtelee kausittain. =o)


Toivottavasti tämä antoi vastaukset kyselijälle, kun en ole ihan varma mikä korussa oli mietityttänyt. =o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti