* Rakkaudesta käsillä tekemiseen *


tiistai 23. marraskuuta 2010

Sitä, tätä ja vähän tota - hopeasavea ja vähän muutakin

Kiirettä on pitänyt. =oD Päivät ovat olleet pitkiä, mutta antoisia.

Hopeasavea olen muokannut joka ilta. Se onkin oiva materiaali ihmiselle, joka haluaa viilata töitään. . . Minun piti tekeleeni polttaa jo viikonloppuna, sitten maanantaina, mutta, mutta. . . Tuohon vähän pastaa lisää, tuolta vähän savea pois, tuonne ruiskusavea, laittaisinkohan tuohon tuollaisen vai tähän tällaisen?. . . Ja välissä kuivatusta, ja kuivatusta ja kuivatusta (hiustenkuivaajalla ja hellan liedellä). Tokihan sen voi tehdä kertalaakista valmiin, mutta voi, tämä tuunaus on sitten niin kivaa. Laittaisinko kirkaan kiven, vai punaisen, tekisinkö tuohon kaivertamalla koristeen, vai pursoittaisinkohan? Sormuskuviomalli ehti muuttua moneen kertaan. Riipuksesta oli aika tarkka visio jo heti alussa.

Riipus ja sormus on siis eilen illalla klo 22.10 poltettu. Kyllä vain, vihdoin ja viimein. Sen verran piti odottaa sen jäähtymistä (poltto 780 asteessa), että pääsi vähän hiomaan hopeaa esiin. Mutta lopputyöstö tapahtunee tänä iltana. Ja torstaina laitan tavarat lopputyötarkastukseen. Vähänkös jännittää. . . Riipus näyttäisi olevan samanlainen kuin ennen polttoa, eli täyttänee kaikki loputyön vaatimukset (kolmiulotteisuus, pursotus, matta, kiiltävä, erikseen liimattava kivi). Sormusta en eilen jaksanut putsata, mutta päällisin puolin näytti olevan ok (nauhasormus, jossa istutettu zirkoni). Hopeasavihan on polton jälkeen vaalean mattamainen, josta hiotaan, harjataan ja putsataan mattaosa pois ja alta paljastuu aarre, hopeanhohtoinen koru.

Näitä on päästävä tekemään lisää pikapuoliin. Kivaa, kivaa, kivaa. Muoteilla saa nopeasti näyttäviä riipuksia, joten ei ole pakko tuunailla tuunaamasta päästyään. Minä olen luonteeltani välillä vastarannan kiiski, ja haluan tehdä asioita vaikeamman kautta. Ja näin tehtynä oppii tietysti itsekin materiaalin työstämisen. Ja hopeasavea on lähipäivät työstetty oikein urakalla. . .

Kuvia lopputyöstä tulee tarkastuksen jälkeen, siihen asti pidän salaisuutena. Sen verran voin paljastaa, että toisen työn nimi ollee "Kotikolo". . =oD

Ensimmäinen hopeasavikurssi pidettäneen 8.12., sinne on jo varauksia. En ota kovin montaa kerralla, jotta kaikki saavat kurssista mahdollisimman paljon irti. Ja lisäkursseja pidetään tuosta eteenpäin todennäköisesti ainakin joka keskiviikko. Nyt odottelen työkaluja ja materiaaleja. Toivottavasti viimeisetkin työkalut saapuvat ajoissa.

Jatkossa on mahdollista tehdä töitä kotona, tai Puodin yläkerran Pajassa. Ja työt poltetaan pientä korvausta vastaan. Lopputyöt työkaluineen halutessaan sisältyvät polton hintaan.

Eilen oli Puodin Pajassa monen monta opettajaa. Koruja syntyi taas, ihan uusia ja vanhoja tuunattuna. Ahkeria ja oikein hyviä oppilaita olivat. =oD. Kuvia en taaskaan muistanut ottaa.

Huomenna, torstaina, on SaloShops päivä. Eli siihen kuuluvat liikkeet ovat auki klo 21 asti. Niin siis Helmipuoti Helmiäinenkin. Tervetuloa.

Tavaraa on tullut lisää, uusia nauhoja, metalliosia, hopeaa, sitä ja tätä ja vähän totakin. =oD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti